De foutmelding “Missing a Temporary Folder” in WordPress is een probleem dat optreedt wanneer WordPress geen toegang heeft tot de tijdelijke map die gebruikt wordt voor het verwerken van bestandsuploads en updates. Dit kan frustrerend zijn omdat het de functionaliteit beperkt om media te uploaden of plugins en thema’s te updaten. Gelukkig is deze fout meestal relatief eenvoudig te corrigeren door een paar technische aanpassingen. Hieronder vind je uitgebreide stappen om dit probleem te op te lossen.
Bepaal de Oorzaak
De php.ini file is een cruciaal configuratiebestand voor PHP en is meestal te vinden in de root directory van je server, of in de map waar PHP geïnstalleerd is. Afhankelijk van je hostingomgeving, kun je toegang krijgen tot dit bestand via een control panel zoals cPanel, of je moet mogelijk contact opnemen met je hostingprovider.
- Login op je hosting control panel.
- Navigeer naar de sectie waar je PHP-instellingen kunt wijzigen.
- Zoek naar de php.ini file editor of de optie om PHP-versies en instellingen te beheren
Configureer de Tijdelijke Folder
- Open de php.ini file. Zoek naar de regel die upload_tmp_dir bevat. Als deze lijn er niet is, moet je deze toevoegen.
- Stel een pad in voor de tijdelijke map door de volgende regel toe te voegen of bij te werken: upload_tmp_lib = “/path/to/temp/folder”
Maak de Tijdelijke Folder aan
Als de folder die je hebt gespecificeerd niet bestaat op de server, moet je deze aanmaken:
- Gebruik FTP (FileZilla) of de file manager in je hosting control panel om naar de gewenste locatie te navigeren.
- Maak een nieuwe map aan en stel de juiste bestandsrechten in (gewoonlijk 755).
Update Bestandsrechten
Zorg ervoor dat WordPress toegang heeft tot de tijdelijke map:
- Rechtsklik op de tijdelijke folder die je hebt gemaakt.
- Selecteer de optie om bestandsrechten (Permissions) te wijzigen.
- Stel de bestandsrechten in op 755, wat betekent dat de map lees, schrijf en uitvoerbare permissies heeft voor de gebruiker en alleen lees en uitvoerbare permissies voor de groep en anderen.
Herstart PHP of je Webserver
Nadat je deze wijzigingen hebt aangebracht, is het een goed idee om PHP of je webserver opnieuw te starten. Dit zorgt ervoor dat alle configuratiewijzigingen worden toegepast. Afhankelijk van je hostingomgeving, kun je dit zelf doen via het control panel of je moet mogelijk je hostingprovider vragen om dit te doen.
Met deze stappen moet je de fout kunnen herstellen, kom je er niet uit of heb je nog meer vragen? Neem dan contact met ons op.
Meer tips ontvangen? Abonneer dan op onze nieuwsbrief!