Heb je ooit te maken gehad met de foutmelding Failed to Load Resource op je WordPress-site? Deze fout kan voorkomen in verschillende situaties, zoals bij het laden van afbeeldingen, JavaScript of CSS bestanden, en geeft meestal aan dat de browser moeite heeft met het vinden van een bestand dat essentieel is voor je website. Hier lees je stap voor stap hoe je dit probleem kunt oplossen.
Identificeer de Ontbrekende Resource
Begin met het vaststellen welk bestand of welke bron niet geladen kan worden. Open de ontwikkelaarstools in je browser (meestal toegankelijk met F12 of door met de rechtermuisknop te klikken en “Inspecteren” te selecteren) en ga naar het tabblad “Netwerk”. Ververs de pagina en let op eventuele bestanden die in rood worden weergegeven; dit zijn de bronnen die niet geladen kunnen worden.
Controleer de Bestandslocatie
Als je de fout heb vondeon, controleer dan URL van de resource. Het is belangrijk om na te gaan of het bestandspad juist is. Ga naar de gespecificeerde URL in je browser om te zien of je toegang hebt tot het bestand. Als je een 404 fout krijgt, betekent dit dat het bestand niet op de verwachte locatie staat.
- Controleer de spelling en het pad: Zorg ervoor dat er geen typfouten zijn in de URL en dat het pad naar het bestand correct is.
Correcte Bestandsrechten Verifiëren
Bestandsrechten kunnen voorkomen dat bestanden correct worden geladen. Controleer de rechten met behulp van een FTP client (Filezilla) of via de bestandsbeheerder in je hosting control panel.
- Voor Linux servers, moeten bestanden normaal gesproken ingesteld zijn op 644 en mappen op 755. Je kunt dit aanpassen via FTP door rechts te klikken op het bestand of de map en ‘File permissions’ te selecteren. Voer de juiste numerieke waarde in en bevestig.
Controleer op URL-wijzigingen of Migraties
Als je website recentelijk is gemigreerd of als je wijzigingen hebt aangebracht in de URL structuur (zoals de overgang van HTTP naar HTTPS), kan dit resulteren in laadfouten.
- Update de WordPress- en site-URL: Ga naar Instellingen > Algemeen in je WordPress-dashboard en zorg ervoor dat de WordPress en site URL correct zijn ingesteld.
- Zoek en vervang URL’s in de database: Gebruik een plugin zoals ‘Better Search Replace‘ om oude URL’s in je database te vinden en te vervangen door de nieuwe.
Cache en CDN Controleren
Een misconfiguratie of een oud cachebestand kan ook leiden tot laadproblemen, vooral als je een CDN (Content Delivery Network) gebruikt.
- Leeg je site cache: Dit kan meestal via de caching-plugininstellingen in je WordPress dashboard.
- Purge CDN-cache: Als je een CDN gebruikt, log dan in op je CDN account en purge (legen) de cache.
Met deze stappen moet je de fouten kunnen oplossen, heb je nog meer vragen of kom je er niet uit? Neem dan contact met op ons op.
Meer tips ontvangen? Abonneer dan op onze nieuwsbrief.