Jouw WordPress website vertalen is belangerijk als je doelgroep ook internationaal is. WordPress gebruikers hebben de luxe om uit verschillende vertaalplugins te kiezen, die niet alleen de vertaalprocessen automatiseren maar ook helpen bij het beheren van meertalige content. Hier bespreken we de top drie plugins die je kunt gebruiken om je WordPress website te vertalen, elk met zijn eigen unieke features en voordelen.
WPML (WordPress Multilingual Plugin)
WPML is een van de meest populaire meertalige plugins en wordt breed erkend vanwege zijn krachtige en flexibele functionaliteiten. Met WPML kun je eenvoudig meertalige websites opzetten en beheren.
Voordelen:
- Compatibiliteit: WPML werkt naadloos samen met vrijwel alle WordPress thema’s en plugins.
- Volledige controle: Je kunt elke pagina, post, en zelfs custom types handmatig vertalen of gebruikmaken van professionele vertaaldienst direct van de plugin.
- SEO-vriendelijk: Ondersteunt meertalige SEO, inclusief de mogelijkheid om meta-informatie te vertalen en taalspecifieke URL’s te gebruiken.
Polylang
Polylang is een andere populaire keuze voor WordPress gebruikers die een meertalige site willen opzetten. Het is gebruiksvriendelijk en een goede keuze voor diegenen die een gratis oplossing zoeken met de optie om te upgraden voor meer functionaliteiten.
Voordelen:
- Gebruiksgemak: Polylang is zeer intuïtief en makkelijk te gebruiken, waardoor je snel meertalige content kunt opzetten.
- Flexibiliteit: Je kunt onbeperkt talen toevoegen en zelfs talen gebruiken die niet standaard worden ondersteund door WordPress.
- Kosteneffectief: De basisversie van Polylang is gratis, en je kunt upgraden naar Polylang Pro voor geavanceerdere functies.
TranslatePress
TranslatePress is uniek omdat het een frontend vertaalplugin is, wat betekent dat je je vertalingen direct vanaf de voorkant van je website kunt beheren en bekijken, wat een realtime vertaalervaring biedt.
Voordelen:
- Realtime vertalen: Bekijk direct hoe je vertalingen eruitzien op de daadwerkelijke pagina, wat helpt bij het nauwkeurig aanpassen van de lay-out en ontwerp.
- SEO-geoptimaliseerd: Ondersteunt de vertaling van alle SEO-elementen inclusief URL en je kunt zelfs verschillende afbeeldingen instellen voor verschillende talen.
- Gebruikersvriendelijkheid: Geschikt voor zowel beginners als gevorderde gebruikers, met ondersteuning voor kortcodes en een breed scala aan compatibiliteiten met andere plugins.
Conclusie
De juiste vertaalplugin voor je website hangt af van je je specifieke behoeften, maar WPML (WordPress Multilingual Plugin) springt er vaak uit als de meest veelzijdige keuze. WPML is wel ingewikkelder om te installeren, maar als het eenmaal volledig geïnstalleerd heb je een een goede controle over de vertalingen, ook het vertalen is overzichtelijk en duidelijk. Automatische vertalingen worden overzichtelijk weergeven, waardoor je eenvoudig indien nodig correcties kan doorvoeren.
Meer tips ontvangen? abonneer dan op onze nieuwsbrief!
Heb je nog vragen of kom je er niet uit? Neem dan gerust contact met ons op.