Effectieve Oplossingen voor Veelvoorkomende WordPress Serverfouten

Leestijd: 2 minuten

Één van de zaken waar het wel eens mis kan gaan met je website, ligt niet bij de site zelf maar bij de server waar je site op draait. Een goede site begint bij goede hosting. Dat leggen we in een ander artikel uit. Maar wat als het toch mis gaat? In dit artikel leggen we uit wat de meest voorkomende WordPress serverfouten zijn en hoe je het kan oplossen.

  1. Geheugengrenzen: Een veelvoorkomende WordPress serverfout is de ‘memory limit’ fout. Deze kan worden verholpen door het geheugenlimiet van je WordPress-installatie te verhogen. Dit doe je door via FTP of het bestandsbeheer in je hostingpaneel het bestand ‘wp-config.php’ aan te passen. Voeg de volgende regel toe: define(‘WP_MEMORY_LIMIT’, ‘256M’); Sla vervolgens het bestand op en herlaad je website om de wijziging door te voeren.
  2. Plugin fouten: Plugins voegen functionaliteit toe. Dat is wat WordPress zo flexibel maakt. Maar teveel is ook niet goed. Ze kunnen ook voor problemen zorgen of een site trager maken. Ervaar je een serverfout na het installeren van een nieuwe plugin, schakel deze dan tijdelijk uit via het WordPress-dashboard of via FTP.  Je schakelt een plugin uit door de map of de file van de plugin tijdelijk ter hernoemen. Als de website hierna correct functioneert, is het waarschijnlijk dat de plugin de boosdoener is. Overweeg de plugin te verwijderen, te vervangen of neem contact op met ons voor een oplossing.
  3. Thema problemen: Een ongeschikt of verouderd thema kan WordPress serverfouten veroorzaken. Test dit door tijdelijk naar een standaard WordPress-thema over te schakelen. Als de problemen hiermee verdwijnen, zoek dan een thema dat beter aansluit bij je behoeften en compatibel is met je WordPress-versie.
  4. Server overbelast: Een overbelaste hostingserver kan diverse serverfouten veroorzaken. Overweeg een upgrade naar een beter hostingplan met meer capaciteit, zoals een VPS of een dedicated server, afhankelijk van je website’s vereisten.
  5. Database Optimalisatie: Problemen zoals corrupte bestanden of volle tabellen in je database kunnen ook fouten veroorzaken. Gebruik WordPress-plugins zoals WP-Optimize om je database te optimaliseren en de algehele prestaties te verbeteren.

Met deze informatie moet je jouw website zonder fouten stabiel kunnen houden. Meer tips? Abonneer dan op onze nieuwsbrief!

Heb je nog vragen of kom je er niet uit? Neem dan gerust contact met ons op.