Hoe stel je Google Search Console voor WordPress in voor je WordPress-website?
Heb je jezelf wel eens afgevraagd hoe je jouw WordPress-website kunt verbeteren voor betere zoekresultaten? Google search console voor WordPress is een handig hulpmiddel dat je hierbij helpt. In dit artikel leggen we je uit hoe je het kunt aanpassen en wat je ermee kunt bereiken. Volg de stappen die we je uitleggen en stel gemakkelijk google search console in voor je WordPress-website.
Maak een google account aan
Een Google-account is de eerste stap die je neemt om toegang te krijgen tot verschillende hulpmiddelen van google. Als je nog geen google-account hebt, maak er dan een. Een google-account geeft je toegang tot verschillende google-hulpmiddelen, waaronder de google search console voor wordpress. Bekijk de google-accountpagina en volg de stappen om een nieuw account te maken. Zorg ervoor dat je een geldig e-mailadres gebruikt, zodat je meldingen kunt krijgen over hoe je website presteert. Door een google-account aan te maken kun je dus verschillende hulpprogramma’s gebruiken van google.
Ga naar google search console
Bezoek de Google Search Console voor WordPress-website en log in met je Google-account. Als je bent ingelogd, zul je linksboven een optie zien om een nieuwe property toe te voegen. Klik op “Property toevoegen” en kies “Website”. Nadat je dat hebt gedaan, moet je vervolgens de URL van je WordPress-website invoeren. Kies hier voor domeinverificatie, zodat alle varianten van je domein, zowel www als non-www, worden meegenomen.
Domeinverificatie
De derde stap die je neemt is het verifiëren van je domein. Als je een website-eigenaar bent, moet Google bevestigen dat jij de eigenaar van de website bent. Je hebt van Google een code gekregen om toe te voegen in een DNS-record van je domein. Dat klinkt ingewikkeld, maar is het niet. Afhankelijk van waar je jouw website host, zijn er diverse manieren om bij het DNS te komen (Domain Name Server, daar waar jouw hoster de gegevens van jouw domein de wereld inzendt). Kijk welke instructies jouw hostingpartij hiervoor heeft of bel desnoods even de helpdesk. In het DNS heb je verschillende soorten records. Kies de “TXT”-record en voeg nu een TXT-record toe met als waarde de verificatiecode die jij van Google Search Console voor WordPress hebt gekregen. Sla deze record op. Het kan even duren voordat Google deze record die je hebt toegevoegd ziet. Maar vanaf dat moment is je site geverifieerd en kan je aan de slag met je site binnen Google Search Console voor WordPress.
Voeg een sitemap toe
Nu zijn we gekomen bij stap 4. Dit is het moment om een sitemap te maken. Een sitemap is een soort plattegrond van je website, waarmee zoekmachines de indeling kunnen begrijpen. Met de SEO-plugin RankMath SEO–plugin kun je gemakkelijk een sitemap maken. Ga naar plugins in je WordPress admin en voeg daar de plugin RankMath SEO toe. Ga naar de RankMath SEO-overzichtspagina in WordPress, klik op “Instellingen” en vervolgens op “Sitemaps”. Zorg ervoor dat je de optie voor de sitemap inschakelt. Je zult een link vinden naar je sitemap onder SEO > Sitemaps. Dit is een belangrijke stap, omdat het de zoekmachines helpt om alle pagina’s op jouw site te vinden en op te slaan. Volg de stappen die we je geven om Google Search Console voor WordPress zo makkelijk mogelijk in te stellen op je WordPress-website. Vervolgens keer je terug naar Google Search Console voor WordPress en ga je naar “Sitemaps” in het menu. Voer daarna de URL van je sitemap in en klik op “Verzenden”. Dit helpt Google om je website beter op te nemen, waardoor je pagina’s sneller en makkelijker in de zoekresultaten worden getoond.
Hiermee heb je de belangrijkste stappen gezet om je website zichtbaar te maken en houden binnen de Google zoekmachine. Loop eens door de menu’s van Google Search Console voor WordPress. Nog niet alles zal op dit moment al data bevatten. Als je geregeld de prestaties van je website in Google Search Console voor WordPress bijhoudt, dan voorkom je problemen met de indexering van je website in Google. Tevens geeft dit handvaten om steeds beter gevonden te worden.
Met de plugin RankMath SEO kan je ook je website beter vindbaar maken. De gratis versie geeft je al een goede basis. WPSupportdesk24.com is affiliate van RankMath SEO. Met de betaalde versie heb je alle tools in handen om goed aan de start te gaan met de SEO van je website. Klik hier om de voordelen van RankMath SEO Pro te bekijken.
Conclusie
Het komt er uiteindelijk dus op neer dat je met Google Search Console voor WordPress een sterk hulpmiddel in handen hebt om jouw WordPress-website te verbeteren. Door het instellen van dit systeem krijg je veel betere inzichten en kun je verbeteringen aanbrengen die het verkeer naar je site vergroten. Neem de tijd om de stappen te doorlopen en verbeter hierdoor je online aanwezigheid. Vergeet ook niet om regelmatig in te loggen en je prestaties bij te houden, zodat je altijd actueel blijft met de nieuwste gegevens. Dit is belangrijk om te doen. Wil je meer weten over Google-hulpmiddelen? Bekijk onze “Google tools voor WordPress”-blog voor meer.